Goed nieuws voor huiseigenaren met verbouwplannen: het btw-tarief voor een verbouwing van een huis ouder dan 2 jaar gaat tijdelijk omlaag van 21 procent naar 6 procent. Deze regel geldt in ieder geval tot 2018.

Heeft u een huis van 2 jaar of ouder? Dan kan deze maatregel aanzienlijk voordeel opleveren. Voor woningen jonger dan 2 jaar en voor gebouwen met een andere bestemming dan die van woning geldt dit lagere tarief dus niet.

Het lage BTW-tarief maakt de stukadoor 15% goedkoper!

De datum voor het bepalen van de ouderdom van de woning is de de startdatum van de bouw van de woning bepalend. Voor panden die van bestemming zijn veranderd tot wonen geldt het tijdstip van de eerste datum van bewoning.

Wat valt er precies onder de stukadoorsdiensten?
Het maakt niet uit of het werk binnens- of buitenshuis plaatsvindt. Stukadoorswerk heeft betrekking op de volgende werkzaamheden: 

    • het herstellen van een stuclaag of aanbrengen nieuwe stuclaag
    • het verwerken of aanbrengen van één of meerdere lagen cement-, gips-, kalk- of   kunststofgebonden pleisters in pasteuze vorm 
    • lossteken van de stuclaag, voorbereiden van de ondergrond, het aanbrengen van   pleisterdragers
    • het afplakken van de omgeving

Mark H.

Ronald heeft laatst in mijn nieuwbouw woning het stucwerk gedaan.
Wanden, plafonds en Pandomo in de keuken. Het zit er erg strak uit en vooral de nette werkwijze van Ronald viel bij mij in de smaak.

Stado H., Hilversum

"Ronald Spakman levert zeer vakkundig werk met een fraaie afwerking, zeer goede prijs kwaliteit verhouding en een zeer goed eindresultaat"

Kim N., Bilthoven

Zeer goede ervaring met Ronald. Ronald heeft ons hele huis gestuukt naar volle tevredenheid! Verder viel op dat Ronald over de juiste apparatuur beschikt van goede kwaliteit. Wat ook fijn was dat de werkplek schoon werd achtergelaten. Ronald kwam op ons over als perfectionistisch en iemand die zijn afspraken nakomt. Ronald werkt in een hoog tempo! Kortom betrouwbaar, hoge kwaliteit en juiste prijs!

Go to top